ikra
 
Nieuws
Foto's
Video's
voor en na school
ouders en school
het team
agenda
stichting sipor

Contactgegevens

 

Spirea 3
3317 JP  Dordrecht

Tel: 078 - 6390151
Fax: 078- 6390421     

E-mail: ikra@sipor.nl

Schoolnaam Ikra

Schoolnaam Ikra

Angstig antwoordde Mohammed (vzmh) dat hij dat niet kon. Gabriël herhaalde zijn bevel en Mohammed (vzmh) sprak de woorden na hem uit en las de eerste vijf verzen op van wat nu hoofdstuk 96 van de Koran is:

"Lees voor in de naam van jouw Heer die heeft geschapen, geschapen heeft Hij de mens uit een bloedklonter. Lees voor! Jouw Heer is de edelmoedigste, die onderwezen heeft met de pen. Hij heeft de mens onderwezen wat hij niet wist." (Koran 96: 1-5)

In de Islam wordt onderwijs gezien als een plicht voor iedereen. Omdat de allereerste openbaring aan de Profeet Mohammed (vzmh) een bevel is om te lezen: ("Ikra!") hebben wij onze school hiernaar vernoemd. Ons doel is excellent onderwijs, waardoor een ieder in de school kan voldoen aan de plicht om te lezen c.q. zich te ontwikkelen.

Een Islamitische basisschool
Ikra is een Islamitische basisschool en is de derde school die is gesticht door de Stichting Islamitisch Primair Onderwijs Rijnmond (SIPOR). Hoewel het onderwijs vanuit een Islamitisch referentiekader wordt gegeven, is de school ook toegankelijk voor niet-moslims. In de praktijk blijkt dat de schoolpopulatie wordt gevormd door kinderen waarvan de ouders een Islamitische achtergrond hebben. Vanzelfsprekend wordt er extra aandacht besteed aan de Islamitische feesten, toch geeft de school zeker ook aandacht aan de verscheidenheid van maatschappelijke en religieuze opvattingen en vooral aan het respecteren van ieders overtuiging. 


Disclaimer