ikra
Nieuws
Foto's
Video's
voor en na school
ouders en school
het team
agenda
stichting sipor

Contactgegevens

 

Spirea 3
3317 JP  Dordrecht

Tel: 078 - 6390151
Fax: 078- 6390421     

E-mail: ikra@sipor.nl

Nieuws

De week van de opvoeding

Uitnodiging Lezing “Onze kinderen online”

Datum: woensdag 3 oktober 2018 Tijd: 20.00 – 22:00 uur (vanaf 19.30 uur inloop, met koffie/thee) Lokatie: Pauluskerk Albertine Agnesstraat 2 3314 LC Dordrecht Graag nodigen wij u uit voor de gratis lezing “Onze kinderen online”. Deze wordt door het Sociaal Wijkteam Dordrecht georganiseerd in het kader van de Week van de Opvoeding. De avond is bedoeld voor ouders van kinderen t/m 12 jaar. Professionals in onderwijs en opvoeding zijn ook welkom. Media zijn niet meer weg te denken uit ons leven en de opvoeding. YouTube, Instagram, Snapchat en games. We zien en horen het overal. Hoe kun je als ouder(s) leren om je kind op een goede manier om te laten gaan met media? Hoe kun je een kijkje krijgen in de (online) wereld van jouw kind en die van andere kinderen? Hoe bewaak je veilige contacten en voorkom je dat het mis gaat? Hoe vind je samen met je kind en met anderen een goede balans tussen mediagebruik en andere bezigheden? Leer wat zij leuk vinden, wat zij spannend vinden en waar je eigen online opvoedingsuitdaging zit. Deze aansprekende avond wordt met humor en voorbeelden uit de praktijk gebracht door Jacqueline Kleijer, werkzaam bij Bureau Jeugd & Media. U krijgt de ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen te delen. U kunt zich voor deze avond aanmelden via onderstaand emailadres: Jgzdigitaal.opvoedplein@careyn.nl Graag tot ziens op woensdag 3 oktober!Zomerschool Dordrecht

ENTHOUSIASTE & GEMOTIVEERDE LEERLINGEN GEZOCHT! 

Nu de meivakantie achter de rug is, nadert de zomervakantie en daarmee de Zomerschool Dordrecht! We zijn nog steeds opzoek naar enthousiaste en gemotiveerde leerlingen! Meld je zoon of dochter nú aan via de website www.zomerschooldordrecht.nl of geef de flyer aan de juf of meester.

Wat moet je precies weten? Wanneer: 13 t/m 24 augustus 2018 van 08.45 tot 15.00 uur

Waar: op een school bij jullie in de wijk

Wie: gemotiveerde kinderen uit de huidige groepen 3 t/m 7 die bereid zijn in zichzelf te investeren, ieder op zijn of haar eigen niveau

Wat: lessen in taal, rekenen en begrijpend lezen, bewegend leren en cultuurlessen

Kosten: €20 eigen bijdrage per kind Meer informatie of vragen? Mail dan naar info@zomerschooldordrecht.nl


Spelenderwijs online Logopedie in het Turks en het Nederlands

Wilt u dat uw kinderen zowel in het Turks als in het Nederlands zich beter kunnen uiten en correct kunnen articuleren? Lees verderZiekteverzuimprotocol

Geachte ouders/verzorgers, s.a.,

Voor u ligt het nieuwe ziekteverzuimprotocol (ziekmeldingen) en het verzuimprotocol (te laat komen, ongeoorloofd verzuim enz.). Lees de informatie goed door dan kunnen we samen ervoor zorgen dat onze kinderen optimaal hun lestijd benutten.

Ziekteverzuimprotocol 2016

Verzuimprotocol 2016


OK coach

Vanaf schooljaar 2016-2017 is er een nieuw gezicht op de school; de Ouder-Kindcoach. Bij de Ouder-Kindcoach kunt u (leerling en ouder/verzorger) terecht met al uw vragen over opvoeden, opgroeien en andere zaken binnen uw gezin. De OK-coach zoekt dan samen met u naar antwoorden, geeft informatie en advies, en helpt u weer op weg.

Mocht u behoefte hebben aan specifieke ondersteuning, dan schakelt zij direct met haar collega´s van het Sociale Team en Jeugdteam, zodat u snel de juiste ondersteuning ontvangt.

De naam van onze Ouder-Kindcoach is Lisa Coronado Fernandez, u kunt haar bereiken op nummer 06-28247427 en op emailadres lisacoronadofernandez@flexusjeugdplein.nl

Lisa´s werkdagen zijn dinsdag op afspraak en donderdagochtend om de twee weken.


Landelijke Islamkennisquiz gewonnen door Ikra!

De Landelijke Islamkennisquiz 2016 is dit jaar gewonnen door basisschool Ikra. De winnaars mogen met een van hun ouders een geheel verzorgde oemrah maken naar de heilige steden Mekka en Medina. Deze hoofdprijs wordt aangeboden door Al Hijra Travel Rotterdam. De leerlingen van basisschool Tarieq werden opnieuw tweede. De derde plek was voor basisschool Al Iman.

De kandidaten van de Islamkennisquiz zijn getoetst op hun kennis over het leven van de profeet Mohammed. Tussendoor werden leuke optredens verzorgd, met anasheed, comedy en toneel. De dag werd bijeen gesmeed door Ibrahim El Kaddouri, die sinds de eerste editie in 2014 bij de quiz is betrokken. De meeste leerlingen kennen hem van The voice of Anasheed, waarmee hij de leerlingen helpt om hun expressieve talenten te ontwikkelen.

Volgend jaar organiseren wij de vierde editie van de Landelijke Islamkennisquiz 2016. Hou de nieuwsberichten hierover in de gaten via onze website.


Samen lezen en leren, ook in de vakantie

Basisschoolleerlingen van groep 1 tot en met 4 leren in een korte tijd enorm veel. De leergierigheid kenmerkt deze groep. De zomervakantie betekent natuurlijk niet dat kinderen niets leren. Speciaal voor de zomervakantie biedt de gemeente Dordrecht jonge kinderen tot en met groep 4 de vierde editie van het educatieve magazine ‘Groeten uit…’ aan. Bert van de Burgt (wethouder Onderwijs) deelt donderdag 30 juni om 9.00 uur het blad uit aan kinderen en ouders op basisschool Ikra.

Groeten uit…

Het blad bevat veel tips over wat ouders en hun kinderen deze zomer thuis kunnen doen. Leuke tips om er op uit te gaan, voorleesverhalen, taal- en rekenspelletjes en tips over samen koken. Het magazine gaat dit jaar dieper in op het belang van (voor)lezen, bewegen en gezondheid. Groeten uit… is ontwikkeld door de Rotterdamse CED-groep en is voorzien van lokale informatie. De oplage is 9500 exemplaren.

Noot voor de redactie:

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij het uitdelen van het magazine. Het persmoment op basisschool Ikra (Spirea 3) begint op donderdag 30 juni om 9.00 uur en levert vast leuke foto’s op.

LET OP: Er zijn kinderen bij die niet gefotografeerd mogen worden.


scoren voor gezondheid ( FC Dordrecht)

‘’Scoren voor Gezondheid’’ is een programma wat zich richt op gezond eten en bewegen om de gezondheid te verbeteren. Gezond eten en bewegen is immers van belang bij het voorkomen van overgewicht bij kinderen. Binnen dit project worden voetballers uit het betaalde voetbal (FC Dordrecht) ingezet als rolmodellen binnen dit project. Het programma past perfect bij de doelen van Doe ff Gezond, wat de gemeente Dordrecht samen met de GGD ZHZ voert. Deze twee partijen zijn belangrijke partners en zien ‘’Scoren voor Gezondheid’’ als een waardevolle aanvulling op de al bestaande programma’s. In de 20 weken durende projectperiode vinden diverse activiteiten plaats om de kinderen uit groep 7b en 8a tot een gezonde leefstijl te motiveren. Het project begint met een voetbalclinic. Tijdens deze dag zijn de kinderen volop aan het sporten en wordt onder andere hun conditie en fitheid gemeten. De dag wordt afgesloten met de ondertekening van een Gezond Leven Contract, welke de kinderen afsluiten met een profvoetballer. Hiermee beloven ze zich gedurende de projectperiode in te zetten voor een gezonde leefstijl. Vervolgens draait het project 18 weken op school. Iedere week krijgen de leerlingen een gezondheidsles. Hoogtepunt is de les die één van de profvoetballers aan de klas geeft. Ook wordt de klas uitgenodigd voor een bezoek aan een voetbalwedstrijd. Na deze 18 lesweken wordt het project weer afgesloten met een clinic bij FC Dordrecht. Vervolgens ontvangen de kinderen een diploma uit handen van hun FC Dordrecht speler/ambassadeur. 


Schoolplein 14

Het is u vast niet ontgaan dat ons schoolplein er kleurrijker uitziet. Wij hebben meegedaan aan het project Schoolplein14. Dit is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten.

U kunt er meer over lezen op : http://www.schoolplein14.nl/.

Met een paar kleine aanpassingen is er getracht een schoolplein te creëren waar leerlingen structureel meer worden uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. 

Dit traject sluiten we af met een feestelijke opening en een feestpakket op vrijdagochtend 24 april 2015. De wethouder zal aanwezig zijn. 


Disclaimer